Crokinole

Crokinole is een competitief behendigheidsspel dat oorspronkelijk uit Canada komt. De eerste borden werden daar rond 1870 gemaakt. Maar ook in Europa is Crokinole heel populair.


Wat is het doel van Crokinole?

Elke speler (of elk team) probeert als eerste 100 punten te behalen. Punten kan je behalen door je schijven zo dicht mogelijk in het centrum van het bord te schieten. Dat doe je door middel van flickbewegingen met je vingers, ook wel ‘flicken’ genoemd. De puntentelling vindt plaats op het einde van de ronde, wanneer alle schijven gespeeld zijn. Er worden meerdere rondes gespeeld tot 1 speler of team 100 punten behaald heeft. Die speler of dat team is de winnaar.


Productieproces 
Onze Crokinole-borden worden met de grootste zorg én in België gemaakt. Het tot stand komen van het bord is een samenwerking tussen verschillende Limburgse familiebedrijven. Van plank tot product, volledig in Belgische kwaliteit. Het gebruik van 14 laags fineerhout garandeert een levenslange vlakheid van het bord. We kozen voor esfineer omwille van zijn prachtige luxueuze uitstraling. De natuurlijke houtstructuur van fineer maakt elk bord uniek. Elk Crokinole-bord heeft zo zijn eigen karakter. Elk bord ontving daarnaast meerdere vernislagen waardoor het hout beschermd wordt. Door deze ultramatte vernis is er ook geen reflectie van het licht.


Waarom wil je Crokinole spelen?

Crokinole is in enkele minuten uitgelegd. Eens je het gespeeld hebt, is het niet meer nodig om de regels opnieuw te lezen. Crokinole leer je ook het best al doende. Crokinole kan door iedereen gespeeld worden, hoeveel (of weinig) ervaring je ook hebt met spellen. Daarbovenop is Crokinole ook nog eens erg gebalanceerd; het is op elk moment van het spel nog mogelijk om te winnen. Elke zet kan de eindscore beïnvloeden. Doordat Crokinole zo vlot speelt en telkens anders is, is het spel erg herspeelbaar. Bij Crokinole is er geen geluksfactor, het gaat enkel om vaardigheid.


Wat is inbegrepen?
De
Crokinole van Level Up Studios bestaat uit een Crokinole-bord, 12 lichte schijven, 12 donkere schijven en spelregels (Nederlands, Frans, Duits en Engels). Alles wat je nodig hebt om Crokinole te kunnen spelen is dus inbegrepen. Het bord heeft een diameter van 78 cm (World Champion Tournament Size).

Vanaf 6 jaar

2 tot 4 spelers

15 minuten

Spelregels

249,99 euro

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren